fredag 7 november 2014

När jag var på en fest

Jag var nyligen på en kollegas födelsedagsfest. För det första hade jag en ny guldjacka på mig som var för tight. Den sprack fem minuter in på festen. Eftersom jag bara hade ett spagettilinne under fick jag fortsätta mingla med det 20 centimeter långa hålet i ryggen. Det sprack fem centimeter per timme så det blev en rätt kort kväll.

När jag satt i soffan och försökte dölja hålet i jackan kom det en katt. Jag älskar katter men den här luktade tyvärr inte gott.  När jag tittade på den för att få kontakt ryggade jag till. Jag hade aldrig sett en sådan katt förut. ”Vilken fin”, sa jag. ”Jag har aldrig sett en sådan ras förut, vad är den för något?” Svaret kom långsamt: ”Det där är Nisse, som jag har berättat om. Han har en tumör i ansiktet.”

Lite senare: ”Akta er nu, det ser ut som att Nisse kommer nysa och då sprutar det blod från näsan!”

Min kollega berättade att katten inte skulle bli bättre och att han led men fortfarande hade livslust. Jag blir deppig nu igen när jag skriver om den här katten - och stämningen på festen var inte super. Då hoppade dock någon in och föreslog att kollegan skulle öppna sina paket.


”Och det första är från Felicia! Åh… strumpor med katter på.”

2 kommentarer:

Anton sa...

Jag gillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva. Hoppas det kommer fler inlägg inom en snar framtid! /Anton

Myror och mjölk sa...

Tack! Väldigt kul att höra.