torsdag 28 juli 2016

Mall of Scandinavia

Tror att jag har tjatat i snart ett år om att åka till Mall of Scandinavia. Var höggravid och orolig för terrordåd just när gallerian öppnade, sedan har det bara inte blivit av.

Men i dag, äntligen! Sååå mysiga femton minuter då jag gled runt på ROOM och Habitat och handlade halvnödvändiga prylar. Därefter blev det Zara. Eftersom vi ville hinna igenom allt blev det en stressig titt och vi gick ut igen redan fem minuter senare trots att jag hade fått syn på en snygg vit knytblus i ögonvrån. "Ge mig en minut bara", ropade jag och sprang tillbaka in.

En minut senare var jag tillbaka utanför Zara och letade efter min familj. För de hade försvunnit allihop; Peter, John och vagnen där jag hade lagt min väska med mobil, pengar och vatten.

Det tog mig ungefär två minuter att bli sur. Efter ytterligare två minuter var jag orolig. Dagen innan hade jag ätit 200 gram Marabou och en påse winegums, jag mådde inte bra. Kvavt och varmt var det också och där jag stod fanns inga stolar. Jag kunde inte lämna platsen eftersom det var den logiska platsen att återförenas på.

Tio minuter senare funderade jag på att gå till receptionen och be dem ropa ut i högtalarna att jag hade tappat bort min familj. Det enda som stoppade mig var att jag misstänkte att min röst skulle brists om jag pratade med någon.

Varför i helvete drog han iväg?

Efter en lång tid såg jag äntligen Peter. Jag sprang inte fram och kramade honom. Jag gick mot honom och ropade "Var har du varit?!" samtidigt som ansiktet skrynklades ihop och jag började gråta. "Jag sms:ade dig just nu och frågade var du var", svarade han. "DU HAR MIN MOBIL!"

"Men gumman då..." "Rör mig inte! Uhuuuu! Hulk."

Ställde till med en scen.

Tog min flaska med vatten, pengarna och mobilen och rusade ut och försökte samla mig. Sedan gick jag på COS.

Någon halvtimme senare upptäckte jag att min mens, som tog slut i förrgår, kommit tillbaka med besked. Fick improvisera med toapapper. En jobbig grej på offentliga toaletter förresten? När handfaten finns utanför toan och man får gå ut med blodiga händer och skölja dem framför en massa andra besökare.

Efter en snabb och varm vända där uppe åkte vi ned och där fanns bara Kappahl, Lindex och dess likar. Jag kände mig spröd. Känslomässigt utmattad efter en dag på MoS.

Nu dricker jag vin och äter Polly, en liten tröst ändå. Men med det sagt grät jag när jag skrev det här.

Inga kommentarer: