onsdag 12 september 2018

Vikt

Blev så provocerad när jag såg en på
Instagram som tipsade om en jättebra restaurang, "och för en gångs skull har jag inte ens ångest över kalorierna jag tryckt i mig!"

Är det alltså på den nivån? Har folk dåligt samvete när ätit MAT? Shit. Egentligen tycker jag nog att är man så ätstörd bör man hålla det för sig själv. Det hjälper i alla fall inte mig att höra sådant.

Och ändå ska det här typ handla om att jag också har sådana hjärnspöken kring vikt. Jag kan inte prata om det IRL överhuvudtaget, det är för känsligt. Ändå sedan jag var barn, smal och mamma var på mig då och då om att jag vägde för mycket.

Jag följer några kroppspositiva och många texter handlar ju om att vi måste sluta vara så öppet ätstörda. Ändå verkar inte gemene man kunna ta till sig detta? Det är helt sjukt på jobbet. Nån är "duktig" för att den inte tar en tårtbit. Det bantas hejvilt och tyvärr förväntas man jubla när de tappat kilon. Utan att jag alls har frågat berättar folk i lunchrummet hur många kalorier det och det innehåller. Jag vill ju aktivt ALDRIG lära mig om kalorier, mått eller vikt. Jag har inte vägt mig på tio år.

Nu när jag är gravid verkar det dock vara nödvändigt med vägning då och då. Jag accepterar det men vill inte att de berättar vad jag väger. Förra veckan råkade jag dock se siffran, och jag fick en chock. Det där kan inte vara en hälsosam siffra. Och, tja, jag är inte hälsosam heller. Jag äter godis eller snacks varje dag och hatar motion. Jag önskar bara att jag inte hade sett den där siffran utan i stället bara fått fortsätta köpa större storlekar utan den där helvetes siffran blinkande i bakhuvudet. Det där behövde jag inte veta.

2 kommentarer:

SARA sa...

Åh gud, är så mycket med dig om ALLT! Hatar denna jävla allmänna uppfattning om att det är helt okej att närsomhelst och överalltt prata om vikt, träning, dieter och kost. Fuck that shit! Är också uppfostrad i en familj med bantande föräldrar där min kropp och vikt uppmärksammades som ett problem. Eller något som skulle kunna utvecklas till ett problem... Och så lite ätstörningar på det i slutet av tonåren. Väger mig aldrig numera (och det gör mig så jävla gott!) och det var inga problem att slippa hos mama Mia söder under mina graviditeter. Så tips: du behöver inte väga dig! ❤️

Tove sa...

Hej... hur är det? Hur går det? Har du fött barn än? Jag hoppas du har det bra!